kierkegaard-logo

Om Sitet

 

Klar til Kierkegaard er et undervisningssite om Søren Kierkegaard til brug for de gymnasiale uddannelser, højskoler, efterskoler og lignende.

 

Sitet er trimedialt - dvs. at det består af tekst, radio og film. En del af materialet vil derfor kunne bruges på smart-phones - både filmene og podcasts af de mundtlige foredrag.

 

Indholdet

På indholdssiden søger vi at brede Kierkegaard ud. På den ene side bringes mange original tekster - knyttet til fag-rettede opgaver til brug i gymnnasiet.

 

På den anden side inddrages moderne kultur i form af filmklip og radio med referencer til alt fra Dirty Harry og Life of Brian til De Nattergale, Christiania og Fitness.dk.

 

Kierkegaard på nudansk

Vi har også søgt at versionere Kierkegaard, ligesom man for eksempel har gjort med H.C. Andersen og bibelen. For at gøre ham nemmere at forstå. Kierkegaard er blandt vore største litterære stilistikere, siges det.  Problemet er blot, at så få læser ham. Tænk hvis man kunne få flere med på vognen ved at servere ham som pixi-bog. Måske ville de så senere gå 'ad fontes' - altså til originalteksterne. På sitet gives fire bud på, hvordan man kan oversætte Kierkegaard.

 

Om produktionen

Siden er produceret af Krithfilm ApS med støtte fra Tips- og Lottomidler fra Ministeriet for Børn og Undervisning og Den Folkekirkelige Udviklingsfond. Siden indeholder opgaver til fagspecifikt arbejde i gymnasiet. Og bredere opgaver, som man kan give sig i kast med uden forberedende undervisning.